Ontdekplek

 

De ontdekplek in het Hoogovensmuseum

 

In het Hoogovensmuseum van staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden is er speciaal voor de klassen van de basisschool een Ontdekplek.

 

De stichting ontdekplek  stelt zich ten doel om belangstelling voor techniek te wekken bij kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Leuk met de hele klas een middag kennismaken met techniek  zie ook : filmimpressie van de ontdekplek

In de ontdekplek kun je wel 100 dingen doen: huizen metselen met echte steentjes, in een zeepbel staan of een vliegtuig maken. Of een wolkenkrabber bouwen van papier. Een dam bouwen in stromen water of proefjes doen met licht en kleur. Er zijn zoveel activiteiten dat er altijd wel iets is dat je leuk vindt.

Speciale groepen

De Ontdekplek doet ook projecten voor speciale groepen. Ben je niet zo goed in taal, dan kun je nog best heel handig zijn. En verveel je je op school omdat het allemaal zo simpel is? Dan biedt de Ontdekplek leuke uitdagingen. Maak bewegende robothanden of een knikkerbaan die kan sorteren.

Voor informatie over de mogelijkheden bij de Tata Steel Ontdekplek, mail je met Harry Valkenier (harryvalkenier@ontdekplek.nl) of ga je naar www.technochallenge.nl.
zie ook  www.ontdekplek.nl