Vertelbijeenkomst in het Hoogovensmuseum op 11 januari 2016

Op maandag 11 januari organiseert Stichting KIST in samenwerking met het Hoogovensmuseum een vertelbijeenkomst over ‘Werken bij De Hoogovens door de tijd heen’, nu Tata Steel.
Tijdens deze bijeenkomst horen we graag verhalen hoe u het heeft ervaren om bij De Hoogovens te werken en wat u weet van werken bij De Hoogovens voor of tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor oud-werknemers zijn er vragen als  hoe was de sfeer, hoe gevaarlijk was het werk, was elke fabriek anders en was het kanaal een obstakel om er te komen of viel dat wel mee? Ook zijn we benieuwd hoe mensen die in de directe omgeving  wonen de Hoogovens hebben ervaren. Van omstanders horen we graag hoe u aankeek tegen de Hoogovens, had u last van de vervuiling, hield u van de skyline of waren er hele andere zaken waarmee u de Hoogovens associeert? Hoe kijken vrouwen tegen de Hoogovens aan, was het een mannenbolwerk of viel dat wel mee?

KistStichting KIST organiseert deze vertelbijeenkomst in het kader van het filmproject ‘Graven naar het verleden van het Noordzeekanaal’. Zonder kanaal waren er geen Hoogovens geweest. Het kanaal  heeft onbedoeld een hoop teweeg gebracht in de regio. Daar gaan we een film over maken en de verhalen rondom de Hoogovens nemen we daar graag in mee.

U kunt zich voor de vertelmiddag aanmelden via info@stichtingkist.nl of via het contactformulier op de website van het Hoogovenmuseum.
We hopen op een grote opkomst!

Plaats: Hoogovensmuseum, Wenckenbachstraat 1
Tijd:    van 14.00 tot 17.00 (vanaf kwart voor twee inloop)
Kosten: gratis, een bezoek aan het museum zelf is voor eigen rekening (3 euro)

Graag aanmelden via info@stichtingkist.nl, contactformulier bij www.hoogovenmuseum.nl of via tel 06-16625571

Dit bericht is geplaatst in Evenementen. Bookmark de permalink.