Filmmiddag in het Hoogovensmuseum op 25 maart 2014

Op dinsdag 25 maart wordt er een filmmiddag  georganiseerd en toegelicht
door George Jimmink, vrijwilliger van het Hoogovensmuseum.
Plaats: Arosa-Sunzaal in het Hoogovensmuseum
Tijd: 13.30 tot 16.00 uur

De toegang is gratis voor donateurs,
niet donateurs betalen de normale entreekosten van het museum (3 euro)
Het museum is op dinsdag open vanaf 10:00 tot 16:00 uur. Als u het museum wilt bezoeken kan dat voor 13.30 uur.

Door  vrijwilligers van het Hoogovensmuseum zijn inmiddels veel historische films  over het bedrijf gedigitaliseerd en bewerkt:  oud historisch filmmateriaal op 16 en 35 mm, VHS banden en DVD’s.   Het totaal aantal beschikbare films is nu ruim 600, we verwachten boven de 1000 uit te komen.

Veel van deze bedrijfsfilms bevatten interessant  historisch materiaal. Daarom hebben we het plan opgevat om een filmmiddag te organiseren en bij gebleken belangstelling zullen we dit voortzetten.

Op deze filmmiddag zal George Jimmink de volgende films laten zien en toelichten:

• Journaal 1948. Een film van Rudi Hornecker (1902-1961)  Een film in zwart-wit van ruim 40 minuten over het toen nog kleine bedrijf.
  • Uit vuur en vlam uit 1953 30 minuten.
  • Van erts tot blik uit 1962  15 minuten
  • Staal aan zee 1965 20 minuten
  • Blik op staal 1983-1984     30 minuten

Als u deze filmmiddag wilt bijwonen vragen we u een e-mail te sturen naar sieho@tatasteel.com
Ook als u verhinderd bent, maar wel belangstelling hebt, zouden we graag uw e-mailadres ontvangen om u op de hoogte te houden van verdere activiteiten.

De toegang is beperkt tot maximaal 80 personen. Indien er meer aanmeldingen zijn zal George Jimmink nog een middag organiseren.

Via de website en zo mogelijk per e-mail zullen we u op de hoogte houden van volgende filmmiddagen.