The HoogovensMuseum

The HoogovensMuseum shows the history of the steel company in IJmuiden. The development of the iron- and steel company is exhibited by presenting objects, old documents, photograph and film material

The museum has been established in an historical building, the old piping foundry, which is located exactly outside the company area behind the congress centre of Tata Steel. See route description.

Postadress:

Stichting Industrieel Erfgoed Hoogovens (SIEHO),

Postbus 10.000, adrescode 2J.03,

Postcode: 1970CA, IJmuiden.

The HoogovensMuseum is open on Tuesday and Thursday from 10.00 till 16.00 and on Wednesday from 13.00 till 16.00.

Additional opening times in 2013 can be found on opening hours on this website

Visits on appointment are possible for groups, for example school classes.

entrance museum tel: +31 (0)251 49 88 65 or general office tel: +31 (0) 251 49 43 68 or e-mail to: sieho@tatasteel.com

The museum is also  open during the public  train rides of the Corus steam train see the website of “Corus Steam IJmuiden”  www.csy.nl

Admission for the museum is € 3, – coffee or tea included. 

For children up to 16 years access is free.

follow us on Twitter


Het museum is gevestigd in een historisch gebouw, de oude buizengieterij, dat gelegen is net buiten het bedrijfsterrein achter het congres centrum van Tata Steel.
 
 
Door onvoorziene, ernstige bouwkundige problemen is langs de route naar het museum bij een van de TATA gebouwen een onveilige situatie ontstaan. Daardoor is vanaf 3 juli de doorgang ter hoogte van de afslag bij de terreinafsluiting voor onbepaalde tijd geblokkeerd.
 
Het museum blijft bereikbaar. Excuses voor het ongemak. tel. 0251 498 865

Komt u op de fiets dan deze over de brug op de daarvoor ingerichte plaats neerzetten en vervolgens lopend langs het kanaal naar het museum. Voor automobielen: U kunt parkeren voor de brug op het parkeerterrein tussen Staalhavenweg en Binnenkanaal zoals aangegeven voor de brug. Voor motoren is direct over de brug rechts een parkeergelegenheid ingericht. Er is een speciale looproute vanaf de Kesslerbrug aangegeven. (zie Tijdelijke Route op pagina “Route”).

Voor bezitters van een TATA toegangspasje is het museum tijdens de openingstijden van de toegangspoort via het fabrieksterrein bereikbaar.
 

Voor gezelschappen, bijvoorbeeld schoolklassen is bezoek op afspraak mogelijk,

entree museum tel: +31 (0)251 49 88 65  of kantoor algemeen tel:  +31 (0)251-49 43 68 of e-mail naar: Hoogovensmuseum Ook tijdens openbare ritten van de Tata Steel stoomtrein is het museum geopend. zie de website van Tata Steel Stoom IJmuiden www.csy.nl De toegangsprijs voor het museum is € 3,- inclusief koffie of thee. Voor kinderen tot 16 jaar en donateurs is de toegang gratis. Parkeren is gratis.  Het museum is toegankelijk voor rolstoel gebruikers.   volg ons op Twitter

Comments are closed.